Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Αιμοδοσία ΓΟΝ.ΙΣ 2014, 1-15 Δεκεμβρίου 2014 στα ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ Νοσοκομεία

Αιμοδοσία ΓΟΝ.ΙΣ 2014, 1-15 Δεκεμβρίου 2014 στα ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ Νοσοκομεία


αιμοδοσια ΓΟΝΙΣ

Η ομάδα αιμοδοσίας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και τη Γονεική Ισότητα* προσκαλεί όλους σε μια συνεχή ροή αγάπης προς τα παιδιά.
Αφορμή η επέτειος της συμπλήρωσης 22 χρόνων απο την κύρωση και από την Ελλάδα, με τον νόμο υπ'αρ. 2101/1992 (ΦΕΚ Α 192) της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1992. Πριν από 22 ολόκληρα χρόνια.

Καλεί όλους όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι στην ανάγκη κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, να συμβάλουμε όλοι και στη 2η αιμοδοσία για το 2014 για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε αίμα. Ακολουθεί τη συνέχεια μιας παράδοσης ετών του Συλλόγου μας σε μια έμπρακτη και σταθερά συνεχιζόμενη ετήσια προσφορά προς τα ΠΑΙΔΙΑ όλων.

Η ανάγκη σε αίμα αφορά όλους τους συνανθρώπους μας σχεδόν σε κάποια φάση της ζωής τους, έτσι και η προσφορά αίματος, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, πρέπει να είναι υποχρέωση όλων μας. Η προσφορά αίματος αποτελεί για τον καθένα, εκδήλωση κοινωνικού και ηθικού χρέους. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιτακτικό καθήκον. Μια μονάδα αίμα είναι δώρο ζωής.

Γνωρίζοντας ότι το αίμα που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας, αναπαράγεται διαρκώς και ότι η πράξη της αιμοδοσίας όχι μόνο είναι ανώδυνη και ακίνδυνη, αλλά και ωφέλιμη, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη και εφικτή είναι η προσφορά μας, προς αυτόν που έχει ανάγκη.

Ο αιμοδότης δίνοντας αίμα σώζει ζωές. Αναπτύσσει το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης και παράλληλα διασφαλίζει τον εαυτό του και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον για οποιαδήποτε αιμοληπτική του ανάγκη, χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Την ίδια ώρα έχει την ευκαιρία να κάνει ιατρική εξέταση και ενδεχόμενα να δεχτεί κάποια ιατρική συμβουλή.

Η αιμοδοσία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε καθόλη την διάρκεια του χρόνου σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας που διαθέτει Τμήμα αιμοδοσίας.


Καθημερινά 8.30 π.μ.- 14.00 μ.μ. και 16.00μ.μ. - 20.00 μ.μ. Σάββατο, Κυριακές και εορτές 8.30 π.μ. - 14.00 μ.μ. Προτιμήστε να αιμοδοτήσετε όπου υπάρχει Νοσοκομείο παίδων.

Δηλώστε ότι δίνεται εθελοντικά αίμα για την Ομάδα αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ. 
Ζητήστε απαραιτήτως από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας να ενημερώσει (με fax στο 210 7702552) ότι δώσατε εθελοντικά αίμα την έδρα της ομάδας αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία στο αντίστοιχο τμήμα αιμοδοσίας. 
Καλό και χρήσιμο είναι να ενημερώνεται και τους υπευθυνους της ομάδας αιμοδοσίας του ΓΟΝΙΣ με mail στο info@gonis.org.gr

Η αιμοδοσία γίνεται σύμφωνα με τον Νόμο. Στον εθελοντή αιμοδότη πέραν των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει στον ίδιο μια τέτοια πράξη υπάρχουν επιπλέον οι εξής εκ του νόμου παροχές. Σε όλους τους αιμοδότες χορηγείται ειδική κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Σε μια στιγμή ανάγκης καλύπτεται σε αίμα ο ίδιος ή οι άμεσα οικείοι του. Σε όσους είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι χορηγούνται επίσης οι ανάλογες ημέρες αιμοδοτικής άδειας.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι συμβάλλουμε άμεσα με τις μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν στην κάλυψη της τεράστιας ανάγκης των παιδιών σε αίμα.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ανθρωπιάς και ταυτόχρονα μια πρόνοια για το άγνωστο μέλλον.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε από κοντά στην οικογένεια των αιμοδοτών, μέσω της ομάδας αιμοδοσίας του Δικτύου Σωματείων ΓΟΝ.ΙΣ.

Θυμηθείτε πως:

Δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει την αιμοδοσία γιατί το αίμα που θα δώσει μπορεί να το χρειαστεί ο ίδιος ή η οικογένειά του.

Κάθε συνάνθρωπο και πόσο μάλλον ένα παιδί που περιμένει από μας, οφείλουμε να τον θεωρούμε «ένα δικό μας άνθρωπο», «ένα δικό μας παιδί».

Η εθελοντική αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τμήμα αιμοδοσίας. Καθημερινά 8.30 π.μ.- 14.00 μ.μ. και 16.00μ.μ. - 20.00 μ.μ.Σάββατο, Κυριακές και εορτές 8.30 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Προτιμήστε να αιμοδοτήσετε όπου υπάρχει Νοσοκομείο παίδων. 
Δηλώστε ότι δίνεται εθελοντικά αίμα για την Ομάδα αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ. Ζητήστε απαραιτήτως από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας να ενημερώσει (με fax στο 210 7702552) ότι δώσατε εθελοντικά αίμα την έδρα της ομάδας αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία στο αντίστοιχο τμήμα αιμοδοσίας.

* ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.