Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ημερίδα με θέμα : “Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι”, Σάββατο 16 Μαΐου , 11:30π.μ

          Ημερίδα με θέμα : “Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι” Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30π.μ.,Polis Art Cafe, Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου)        για πάντα γονείς


                       ...για πάντα γονείς, ...για πάντα οικογένεια !Όταν θυμώνεις και φωνάζεις, τα αυγά μου σπάνε και βγαίνουν από μέσα θυμωμένα πουλάκια και τσιμπούν αυτόν που σε έκανε να θυμώσεις”.

Ημερίδα με θέμα : “Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι”, που θα γίνει το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30π.μ., στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου), αναλύει το θυμό και τα παρελκόμενα του.


Ενώ φαινομενικά η οικογενειακή κατάσταση και η σχέση ανάμεσα στα μέλη μοιάζει ιδανική, ονειρεμένη, όπως τα παραμύθια, δυστυχώς, αργότερα διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.
Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν την ροή των πραγμάτων, η σχέση δοκιμάζεται και οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τους όρους συνύπαρξης και την κοινή τους πορεία.

Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας ;

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ειρήνη Καμαράτου- Γιαλλούση, μέσω των παραμυθιών της μας προτείνει τρόπους και εργαλεία, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας. Ένα πρώτο βήμα είναι να τον αναγνωρίσουμε αλλά και να τον αποδεχτούμε.

Η κυρία Καμαράτου-Γιαλλόυση θα αναγνώσει το παραμύθι της με τίτλο “ Τα πουλάκια που δεν έπρεπε να γεννηθούν”, και στη συνέχεια θα δώσει το λόγο σε άλλους ειδικούς.

Στο πάνελ της ημερίδας η συγγραφέας θα πλαισιώνεται από την εκπαιδευτικό- συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ Μαίρη Γεωργιάδου, τον πρόεδρο του κεντρικού φορέα του ΓΟΝ.ΙΣ Δημήτρη Καλαποθαράκο, τη σύμβουλο ψυχικής υγείας και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Βάσω Πέτσα, και την κοινωνική λειτουργό και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Μυρτώ Αραβανή.
Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιερεμία.   
Μετά τις ομιλίες των μελών του ΓΟΝ.ΙΣ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και το πάνελ θα δεχτεί ερωτήσεις.

Στην ημερίδα καλούνται, εκτός από τους ειδικούς επιστήμονες και οι γονείς με τα παιδιά τους, καθώς εθελοντές του συλλόγου θα απασχολούν δημιουργικά μικρότερα  παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παραμύθι.

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και Δωρεάν για όλους.


μκο Κοινωνικής Φροντίδας ΓΟΝ.ΙΣ. 

Αιόλου 102 - Αθήνα - Ομόνοια 

      2103251850 
Κινητό: 6972755552
E-mail: info@gonis.org.gr
   site  :  www.gonis.org.gr
   fb    :  www.facebook.com/gonisgr   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.