Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο ΓΟΝ.ΙΣ πιστοποιημένος φορέας κοινωνικής φροντίδας για την γονεική ισότητα

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. είναι  ο μόνος πιστοποιημένος φορέας κοινωνικής φροντίδας που προωθεί την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και δεν είναι κομματικοποιημένος χώρος.  ( Υ.Α. υπ αρ. Δ23/9208/608 -  ΦΕΚ 494/2015 )
Tο κοινωνικό έργο του ΓΟΝ.ΙΣ. βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό και πραγματοποιείται χωρίς καμιά χρηματοδότηση- επιχορήγηση από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.
 Ο φορέας αυτός(Ένωση Σωματείων)  αποτελείται από ανεξάρτητα  Σωματεία ΓΟΝ.ΙΣ. ( 6 μέχρι στιγμής ) σε όλη την Ελλάδα πιστεύει ότι είναι  δικαίωμα του παιδιού να ανατρέφεται από τους δύο γονείς  ανεξάρτητα από οικογενειακή κατάσταση (άρθρο 18 της Δ.Σ.Δ.Π. του Ο.Η.Ε., Ν. 2101/1992  Φ.Ε.Κ. 192/2-12-1992 ). 


 ΓΟΝ.ΙΣ.
Από την σχεδόν 10χρονη εμπειρία προκύπτει ότι οι γονείς ανταποκρίνονται  και ευαισθητοποιούνται καθώς αναζητούν παρόμοιες λύσεις στην καθημερινότητα που όμως δεν ευνοούνται από το ισχύον καθεστώς στην εφαρμογή του Δικαίου.
Ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ. είναι ο αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος  φορέας κοινωνικής φροντίδας για την γονεϊκή Ισότητα στην Ελλάδα. Από το 2006, οπότε  ιδρύθηκε ο ΜΚΟ διαπιστώσαμε ότι η γονεϊκή Ισότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σε λανθασμένη βάση με προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένα στερεότυπα με αποτέλεσμα τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών είτε εντός είτε εκτός γάμου καθώς και στις περιπτώσεις διαζυγίου και διάστασης.  Διαπιστώσαμε την ανάγκη για καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας, προκειμένου να διαβιώνουμε όλοι σε ένα ειρηνικό και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον θέτοντας ως προτεραιότητα μας την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.
Αξιολογώντας τα ανωτέρω δεδομένα ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργάνωσε επιστημονικά και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων  στα μέλη του και όχι μόνο.
Μέσα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών και παροχών του ΓΟΝ.ΙΣ. προς τα  μέλη του εντάσσονται θετικές δράσεις για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και πρακτική στήριξη των γονέων, την προστασία του παιδιού και την ανάγκη του για την ενεργή συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή του.
Μετά τη καταξίωση του ΓΟΝ.ΙΣ και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο προχωρήσαμε στην αλλαγή δομής έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας  και εν γένει της οικογένειας σε όλη την Ελλάδα.
Η δομή του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι κατά τόπους Σωματεία, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα Πανελλαδικά. Η Ένωση αυτών των Σωματείων είναι ο κεντρικός φορέας ΓΟΝ.ΙΣ.  Η δημιουργία του κεντρικού φορέα καλύπτει την ανάγκη για κοινή εκπροσώπηση και συντονισμό των θετικών δράσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. Πανελλαδικά προς την κοινωνία και την πολιτεία. Αποτελεί δηλαδή τον πολλαπλασιαστή παρεμβατικής ενέργειας  στα θεσμικά όργανα και υποστήριξης των μελών του. Σήμερα αποτελείται και εκπροσωπεί 6 Σωματεία ΓΟΝ.ΙΣ. σε όλη την Ελλάδα. Είναι Πιστοποιημένο ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ως Φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ΥΑ Δ23/9208/608 υπ.Εργ. Φ.Ε.Κ. 494 /1-4-15 τ. 2ο.  
Tο κοινωνικό έργο του ΓΟΝ.ΙΣ. βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό και πραγματοποιείται χωρίς καμιά χρηματοδότηση- επιχορήγηση από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Τα όποια λειτουργικά έξοδα καλύπτονται μόνο απο τις συνδρομές των μελών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.